• Nieuw type SIM-kaart ondersteund laag tarief in buitenland

  by  • mei 15, 2013 • SIM-kaart blog

  Truphone_simkaartHet Britse telecom bedrijf Truphone maakt een einde aan de enorme roamingtarieven in het buitenland. De nieuwe SIM-kaart van Truphone stelt de gebruiker in staat om in het buitenland te bellen en te internetten tegen het lokale tarief.

  Veel GSM gebruikers schrikken van de mobiele telefoonrekening na de vakantie of men zorgt ervoor dat de GSM uitstaat of op de vliegtuigstand staat. Niet onterecht aangezien de kosten tegenwoordig nog enorm hoog oplopen bij elke willekeurige provider. Echter zal de Britse provider daar met een nieuw type simkaart een einde aan maken, vanaf nu zal men bij Truphone de roamingtarieven vermijden en kunnen surfen en bellen voor het lokale tarief in diverse landen.

  Truphone heeft een simkaart ontwikkeld dat diverse identiteiten kan aannemen ten behoeve van de grensoverschrijdende gebruiker. Hierdoor denken buitenlandse netwerken dat je een lokale internetter of beller bent.

  Op dit moment heeft Truphone een dekking in 220 landen en kent daar verlaagde roamingkosten toe. Verder heeft de provider lokale diensten binnen de VS, Verenigd Koninkrijk, Australië en Nederland daar waar er geen enkele roamingkosten gerekend worden. Verder zullen Duitsland, Spanje en Polen daar later dit jaar nog bij komen. Op termijn kunnen we waarschijnlijk ook de volgende landen zoals Frankrijk, België, Italië, Zwitserland, Singapore, China, India en Rusland verwachten.

  Dit initiatief kan Truphone wellicht in staat stellen om de prijzen van de mobiele telefonie markt te laten zakken. Zo zullen de kosten 30% tot 60% lager liggen binnen de reguliere landen en tot zelfs 90% goedkoper binnen de zogenaamde Truphone-landen. Verder zal er in de zomer ook nog een dienst bijkomen dat de gebruiker via WiFi laat bellen, op basis van het principe van Viber/Skype/Facetime genaamd Truphone+.

  About